20. huhtikuuta 2015

Uusi talli!

Moi! Nyt kun jaksoin lähteä tuonne pihalle ottamaan kuvia, voin laittaa niitä tänne esittelynkin muodossa! 

Eli tosiaan viime aikoina on ollut lämpimät ilmat. Alotettiin tekemään tossa noin viikko sitten leikkimökkiin jo sitä tallia mikä on ollut suunnitteilla, vaikka kuinka kauan!  Väsäsin iskän kanssa vanerista oikein hienon joukkokarsinan tallin pitkälle seinälle. Siihen mahtuu hyvin kaikki hepat ja tilaa jää vielä uusillekkin. Hepat ei siltikään ihan vielä muuta talliin koska joinakin öinä on pakkasta.



Taiteilin vielä hienot nimilaput jokaiselle hepalle. Kaikki muutkin on keksineet keppareilleen englannin kieliset tavallaan "oikeat" nimet. Mitäs minä menin tekemään ja keksin itsekkin! Alemmassa kuvassa on Hyrrän nimilappu. Laitoin vielä iän ja sukupuolenkin lappuun.


Mitäs seuraavaksi? No näytämpä vaikka tavaroiden säilytys paikat ja hoitopaikan. Tavarat majailee varastosta löytyneessä korikärryssä tai mikä sen nimi nyt onkaan. Siinä on kolme koria allekkain. Ja koska tavaraa on niin paljon niitä piti tunkea vielä suuren hyllyyn mikä on jäänyt jo viimevuodesta leikkimökkiin. Mie yritän kuitenkin vähän hillitä itteeni etten veisi ihan kaikkea tavaraa sinne tai muuten käy huonosti... Suitsi koukkuja en ole vielä laittanut joten se on sitten seuraavan päivän homma.






Hoitopaikkana toimmi vanha tuttu joulukuusenjalka! Miksipäs ei! Se vaan on niin hitsin painava että sitä hädin tuskin jaksaa siirrellä. Olen virittänyt siihen fleecestä pehmusteet ettei sen reunat tee keppiin jälkiä.

Lattialla on puna valkoinen matto joka likaantuu niin nopeasti että huhhuh!





Ulkona on vielä kaksi näyttämisen arvosta juttua. Nimittäin tarha ja ulkokarsina! Aitaus on tehty paksuista kepeistä mitä metsästä nyt sattu löytymään. Ne on naulattu toisiinsa kinni. Portti on lankaa jonka päässä on iso glemmari eli mikä paperiliitin se nyt onkaan. Aitauksessa on myös heinää hepoille. 
Hepat olivat tosi innoisssaan kun pääsivät riehumaan tarhaan. Max varsinkin joka ensimmäisenä piehtaroi itsensä ihan likaiseksi. Hyrrä taas suuntasi heinälaatikolle ja muut hepat nauttivat auringosta.











Toisena uutena juttuna pihalla on ulkokarsina johon saa hepan vain rauhottumaan tai tekemisen ajaksi pois tieltä. Tai vaikka ihan vaan huvikseen laittaa siihen seisoskelemaan. Heinät pitäs vielä hommata tuohon pohjalle, mutta se nyt on niin ärsyttävää, että siinä sattaa mennä pienikin hetki. 




NÄHDÄÄN ENSI KERRALLA!

1 kommentti:

  1. Oivoi miten hieno talli! :o <3 Ja toi tarhaki on kiva :3
    Mäkin varmaan tässä alan pian muuttamaan hevosia kesäksi tonne leikkimökkiin mun "ei niin hienoon talliin" Cx
    Nättejä asukkaita muuten sun tallissa :3 Erityisesti pidän tosta harmaasta neuleponista ja punaruskeaasta, valkoturpasesta neuleponista <3

    VastaaPoista